Smartphony pro rok 2017. Opět LG K3, K4, K8 a K10

LG představilo trojici cenově dostupných smartphonů. Modelová řada Kseries navazuje na loňské modely. Pro odlišení se u názvu používá značení 2017 a upravila se také cenovka. Všechny nové modely spojuje rozpoznávací znak: agresivní cenovka, zadní tlačítko a výrazně vyšší kapacita baterie. A stejně jako loni, i letos se telefony designem povedly. Nejsou ničím zajímavé, ale přitom jsou velmi hezké a elegantní. LG navíc u všech nových modelů zdůrazňuje moderní konektivitu VOLTE, ViLTE a VOWIFI, která výrazně prodlužuje životnost baterie.

logo-k3

Trojice modelů z řady K se od sebe zase tolik neliší. Individuálním modelem je pouze LG K3 (2017). Ten nabízí kompaktní tělo s 4,5″ LCD displejem. K3 tak spadá již do segmentu malých telefonů a v Evropě pro něj není místo. LG K3 (2017) tedy bude především v Rusku a Asii. Tento model je tedy spíše jen pro vybrané operátory. Ve specifikaci pak pasuje do kategorii smartphonů pod 3.000 korun (po přepočtu).

kseries 2017

logo-k4

m160-VshapeU nás se ale setkáme s modelem LG K4 (2017). U něj je zásadní tloušťka pouhých 7,9mm a perforovaný zadní kryt s protiskluzovým dekorem. Velikostně pak pak měla novinka padnout všem. Displej nabízí 5″ úhlopříčku s WVGA rozlišením. V řeči čísel však nová K4 tvoří průměrný základ v podobě čtyř-jádrového procesoru s frekvencí 1,1GHz. Základem je rovněž 1GB RAM, který jsme si ověřili telefonu kupodivu plně stačí. Odladěné prostředí s Android 6.0 běží plynule a obsahuje několik vylepšení. Kupříkladu kreslení poznámek Capture+, chytré odemykání poklepáním KnockCode nebo probouzení telefonu poklepáním KnockOn. Telefon obsahuje dvojici 5MP kamer – jak pro selfie, tak zadní s autofocusem a bleskem. Baterie má velice slušných 2.500mAh, která v kombinaci s hardwarem příslib i 3 dnů reálné pohotovosti. LG připravilo tento model ve variantě na jednu i dvě SIM. V Česku a na Slovensku bude k dispozici pouze provedení pro jednu SIM. Zadní tlačítko plní funkci zapínání, popřípadě odemykání telefonu. Čečka otisků prstů zcela chybí. Design tlačítka je tedy jen na efekt. Na pultech obchodů, konkrétně u operátorů, bude k dostání od konce února.

 

logo-k8

m200n-Vshape LG K8 (2017) přináší hlavně HD displej (720p), zakřivené 2,5D sklo a větší paměť. S modelem K8 (2017) se prozatím v Česku nepočítá. Podobnost s K4 je tak velká, že by oba modely těžko hledaly prostor na trhu bok po boku. LG připravilo tento model ve variantě na jednu i dvě SIM. I zde čtečka otisků prstů, vzhledem k cenovce, kolem 3.500 korun chybí.

 

 

 

 

 

logo-K10

m250n-VshapeLG K10 (2017) vypadá ovšem  nejlépe. Velký 5,3″ HD displej s IPS technologií ukazuje, že i nižší střední třída smartphonů může mít vysoce kvalitní a jasně svítící displej i bez technologie AMOLED. U LG K10 (2017) je přednost především v displeji. Zajímavostí je rovněž čelní selfie kamerka, která svým širokoúhlým rozsahem pojme větší záběr, než konvenční 75° kamera. Navýšena byla i kapacita baterie na 2.800mAh, což je hodnota loňské vlajkové lodě G5. Pro kompletaci se hodí připomenou specifikaci: osmi-jádrový procesor s výkone 1,5GHz, 2GB RAM a 16GB paměť jsou slušnými parametry. Pokud něco ve výčtu chybí, patrně pouze čtečka otisků prstů v zadním tlačítku. LG model K10 (2017) vybavilo čtečkou otisků prstů jen pro Indii a Koreu. Evropa se prý dočká pro změnu nižší cenovky.
Všechny modely podporují VOLTE, VILTE i VOWIFI. V tomto směru nemají konkurenci. LG připravilo tento model ve variantě na jednu i dvě SIM. V Česku a na Slovensku bude k dispozici pouze provedení pro jednu SIM v titanové barevné variantě s bronzovým rámečkem. U operátorů bude k mání od konce února.

Líbí? Nebo nelíbí?
Vše se odvíjí od cenovky. LG K4 (2017) se objeví během února za 3.199 korun a K10 (2017) za zhruba 5.399 korun. Cena je vůči konkurenci adekvátní. Naše finální dojmy si necháme pro brzkou recenzi.

Related posts